Je eerste date is goed verlopen. Jullie hebben het naar je zin en hebben ook wel ‘zin’ in iets meers. Alles voelt goed, er is aantrekkingskracht, en jullie zijn comfortabel. Seks tijdens / na een eerste date, daar is op zichzelf niets mis mee wanneer beide partijen zich hier comfortabel bij voelen. Wat hierbij wel van belang is: condoom gebruik. In dit artikel lees je meer over het gebruiken van condooms tijdens een eerste date.

Condooms voor je veiligheid

‘Het kan niet veilig genoeg’. Een uitspraak die in deze context goed past. Wanneer het vrijen betreft, is je veiligheid van groot belang. Hierbij is er natuurlijk een tamelijk groot verschil tussen een partner waar je al lang mee samen bent, en een eerste date. Zowel voor mannen als vrouwen geldt dat er risico’s zijn. 

Natuurlijk is een groot risico voor vrouwen zwangerschap. Een condoom beschermt hier 

uitstekend tegen, waarbij een voordeel voor velen is dat het zonder hormonen werkt. De kans is groot dat je niet zwanger wilt raken als gevolg van seks na een eerste date. Maar ook als man wil je waarschijnlijk liever niet dat je date zwanger wordt. Hierbij kun je er nooit zomaar van uitgaan dat je date een ander anticonceptiemiddel gebruikt, vooral niet bij een eerste date.

Daarnaast beschermen condooms tegen SOA’s, wat natuurlijk ook van groot belang is. Dit maakt het voor zowel mannen als vrouwen belangrijk om condooms te gebruiken. Je kent de ander gewoonweg niet goed genoeg als persoon om er maar even van uit te gaan dat alles goed is. Dat betekent dat je preventieve maatregelen dient te nemen, waarvan het gebruiken van het condoom er een is. 

Preventieve maatregelen

Vooral wanneer je ervoor kiest tijdens een eerste date te vrijen, is het van belang om preventieve maatregelen te nemen. Het feit dat je partner instemt, maakt de kans dat diegene vaker snel seks heeft zeker aanwezig. Aangezien je deze persoon niet goed kent, weet je niet of hij of zij een overdraagbare ziekte heeft en dus altijd veilig bezig is. Daarom is het extra van belang dat jij dat wel bent.

Hierbij geldt ook dat het simpelweg moeilijk is om een ander te vertrouwen wanneer het gaat om een eerste date. Ook al denk je de ander nog zo goed te kennen, dit is simpelweg in veruit de meeste situaties niet het geval. Daarom dien je altijd voorbereid te zijn door condooms aan te schaffen en deze te gebruiken.

Alles over condooms

Wil je meer over condooms leren? Op informatieve website en condoom webshop www.condoom.nu lees je alles over condooms (zoals gebruik, maten, merken, soorten & meer) en kun je direct condooms kopen.